De fleste mennesker er godt klar over at kødproduktion udleder store mængder CO2, men hvor stor forskel er der egentlig på CO2 udledningen hvis man sammenligner kød og grøntsager? Det kan du læse mere om her!

Med miljøet i tankerne

Hvis du gerne vil gøre noget godt for klimaet, så er det altså ikke nogen dum ide at skære ned på kødforbruget. Især køer og lam er nogle af de helt store syndere når det kommer til udledning af CO2. Det skyldes at køer og lam er drøvtyggere, og måden de fordøjer deres mad på, udleder store mængder metangas. Faktisk viser det sig at man kan spare 85% CO2 per kalorie bare ved at gå fra oksekød & lam til svin & kylling!

Grøntsager har derimod et lavt klimaaftryk, hvis de ikke er fløjet til landet fra fjerne egne. Hvis de grøntsager man spiser, er transporteret med bil eller skib, er klimaaftrykket ikke specielt højt – så bare spis løs!

Så stor er forskellen

Hvis man vælger at leve vegetarisk og går fra okse- og lammekød til grøntsager, kan man nå en CO2 besparelse helt op på 93% per kalorie, og hvis man går fra svin- og kyllingekød til grøntsager, så er besparelsen på 52% per kalorie.

Kilde: https://www.dr.dk/nyheder/viden/klima/klimaforsker-spiser-ikke-oksekoed-man-behoever-ikke-vaere-hellig-omkring-det

Lad os hjælpe dig med at tage skridtet mod et mindre klimaaftryk og kødfriedage – find inspiration til din madlavning under vores opskriftside!

Klik her for at se opskrifter

De fleste mennesker er godt klar over at kødproduktion udleder store mængder CO2, men hvor stor forskel er der egentlig på CO2 udledningen hvis man sammenligner kød og grøntsager? Det kan du læse mere om her!

Med miljøet i tankerne

Hvis du gerne vil gøre noget godt for klimaet, så er det altså ikke nogen dum ide at skære ned på kødforbruget. Især køer og lam er nogle af de helt store syndere når det kommer til udledning af CO2. Det skyldes at køer og lam er drøvtyggere, og måden de fordøjer deres mad på, udleder store mængder metangas. Faktisk viser det sig at man kan spare 85% CO2 per kalorie bare ved at gå fra oksekød & lam til svin & kylling!

Grøntsager har derimod et lavt klimaaftryk, hvis de ikke er fløjet til landet fra fjerne egne. Hvis de grøntsager man spiser, er transporteret med bil eller skib, er klimaaftrykket ikke specielt højt – så bare spis løs!

Så stor er forskellen

Hvis man vælger at leve vegetarisk og går fra okse- og lammekød til grøntsager, kan man nå en CO2 besparelse helt op på 93% per kalorie, og hvis man går fra svin- og kyllingekød til grøntsager, så er besparelsen på 52% per kalorie.

Kilde: https://www.dr.dk/nyheder/viden/klima/klimaforsker-spiser-ikke-oksekoed-man-behoever-ikke-vaere-hellig-omkring-det

Lad os hjælpe dig med at tage skridtet mod et mindre klimaaftryk og kødfriedage – find inspiration til din madlavning under vores opskriftside!

Klik her for at se opskrifter