Vision

Da Sven og Lene for i 1965 grundlagde Løgismose, havde de en vision, der handlede om at skabe en dansk gastronomi. En vision, de delte med en række andre gastronomiske ildsjæle, folk som Søren Gericke og Erwin Lauterbach.

Deres vision udsprang af lysten til at gøre det muligt for danskerne at opleve glæden ved gode vine, friske østers og kokkekunst i det hele taget. Visionen virkede uopnåelig, ja nærmest latterlig, på det tidspunkt. Ingen havde troet, at Danmark nogensinde skulle blive hjemsted for nogle af verdens bedste restauranter og kokke.

Vi vil revolutionere den danske fødevarebranche

I Løgismose tror vi på, at måltidet bliver rigere, hvis vi laver bedre fødevarer. Vi tror på, at et veltillavet måltid, baseret på ordentlige råvarer, skaber en mere frugtbar samtale over spisebordet. Skaber refleksion og dialog. Skaber livsglæde. Derfor vil vi sørge for, at flere kan få adgang til fødevarer af høj kvalitet. Vi vil være der, hvor danskerne er. Vi vil gøre os umage. Og vil inspirere andre fødevareproducenter til at gøre det samme.

Det er med andre ord en lang og besværlig rejse, vi nu skal ud på. Vi skal kæmpe for at genvinde madens og måltidets værdighed, og det er en kamp, der udkæmpes fra landbrug til landbrug, fra fødevareproducent til fødevareproducent, fra supermarked til supermarked og fra køkkenbord til køkkenbord – altså ikke kun på de trestjernede restauranter.

Vores vision er at gøre gastronomien jordnær og relevant. Denne gang ikke bare for en lille indforstået elite, men for hele befolkningen. Vi vil generobre det daglige måltid og være med til at tilvejebringe lødige råvarer i alle kategorier af fødevarer.

Det kan virke håbløst. Uopnåeligt. Men vi er ambitiøse, vedholdende og passionerede, som Sven og Lene var det for 50 år siden. Skal vi lykkes, kræver det, at vi står sammen i vores virksomhed. At vi er ét Løgismose, der arbejder i samme retning.

Vi skal skabe livsglæde – også en helt almindelig tirsdag aften.

https://loegismose.dk/artikler/historien-om-loegismose/vores-rejse-videre/



Vi lever i en tid, hvor stadig færre fabrikker laver mad til stadig flere mennesker. Ganske få store bagerier, slagterier og mejerier dominerer fødevareindustrien verden over. Og de laver de samme produkter år ud og år ind. Det er sikkert også billigere end at finde på noget nyt.

I Løgismose vil vi mangfoldigheden. For enhver pris. Vi vil gerne inspirere forbrugerne med nye og spændende fødevarer, der bringer gode smagsoplevelser, variation og glæder ind i deres liv.

https://loegismose.dk/artikler/historien-om-loegismose/vores-rejse-videre/

Vision

Da Sven og Lene for i 1965 grundlagde Løgismose, havde de en vision, der handlede om at skabe en dansk gastronomi. En vision, de delte med en række andre gastronomiske ildsjæle, folk som Søren Gericke og Erwin Lauterbach.

Deres vision udsprang af lysten til at gøre det muligt for danskerne at opleve glæden ved gode vine, friske østers og kokkekunst i det hele taget. Visionen virkede uopnåelig, ja nærmest latterlig, på det tidspunkt. Ingen havde troet, at Danmark nogensinde skulle blive hjemsted for nogle af verdens bedste restauranter og kokke.

Vi vil revolutionere den danske fødevarebranche

I Løgismose tror vi på, at måltidet bliver rigere, hvis vi laver bedre fødevarer. Vi tror på, at et veltillavet måltid, baseret på ordentlige råvarer, skaber en mere frugtbar samtale over spisebordet. Skaber refleksion og dialog. Skaber livsglæde. Derfor vil vi sørge for, at flere kan få adgang til fødevarer af høj kvalitet. Vi vil være der, hvor danskerne er. Vi vil gøre os umage. Og vil inspirere andre fødevareproducenter til at gøre det samme.

Det er med andre ord en lang og besværlig rejse, vi nu skal ud på. Vi skal kæmpe for at genvinde madens og måltidets værdighed, og det er en kamp, der udkæmpes fra landbrug til landbrug, fra fødevareproducent til fødevareproducent, fra supermarked til supermarked og fra køkkenbord til køkkenbord – altså ikke kun på de trestjernede restauranter.

Vores vision er at gøre gastronomien jordnær og relevant. Denne gang ikke bare for en lille indforstået elite, men for hele befolkningen. Vi vil generobre det daglige måltid og være med til at tilvejebringe lødige råvarer i alle kategorier af fødevarer.

Det kan virke håbløst. Uopnåeligt. Men vi er ambitiøse, vedholdende og passionerede, som Sven og Lene var det for 50 år siden. Skal vi lykkes, kræver det, at vi står sammen i vores virksomhed. At vi er ét Løgismose, der arbejder i samme retning.

Vi skal skabe livsglæde – også en helt almindelig tirsdag aften.

https://loegismose.dk/artikler/historien-om-loegismose/vores-rejse-videre/



Vi lever i en tid, hvor stadig færre fabrikker laver mad til stadig flere mennesker. Ganske få store bagerier, slagterier og mejerier dominerer fødevareindustrien verden over. Og de laver de samme produkter år ud og år ind. Det er sikkert også billigere end at finde på noget nyt.

I Løgismose vil vi mangfoldigheden. For enhver pris. Vi vil gerne inspirere forbrugerne med nye og spændende fødevarer, der bringer gode smagsoplevelser, variation og glæder ind i deres liv.

https://loegismose.dk/artikler/historien-om-loegismose/vores-rejse-videre/