REUSE logo

KONCEPTET


Giv hvad du har. Tag hvad du kan bruge.
REUSE er Aarhus’ innovative genbrugsstation. Vi har eksisteret siden april 2015 som et genbrugsprojekt, hvor borgere kan aflevere og hente brugte ting, der ellers ville blive smidt ud - helt gratis. Målet er mere genbrug og mindre affald.PETER FRA REUSE:


"REUSE er cirkulær økonomi i sin klare form - det er et godt buzzword. Vi skal lade vær med at smide så mange ting ud til forbrænding. Det er meget bedre, at vi nu samarbejder med seks genbrugsstationer, som sørger for, at de ting, som stadig kan bruges kan sendes hertil og stilles frem til nogle, der kan få glæde af det."

- Projektkoordinator på REUSE

CIRKULÆR ØKONOMI

Substantiv | [siɐ̯kuˈlεˀɐ̯ økonoˈmiˀ]


En cirkulær økonomi er en model for forbrug og produktion, hvor produkters livscyklus er udvidet, primært takket være et bedre miljøvenligt design, der gør det nemmere at reparere, genbruge og reproducere gamle produkter, en forbedret holdbarhed, bedre affaldshåndtering, og nye forretningsmodeller baseret på leasing, deling, reperation og genbrug.

INDRETNINGEN

Ved at iscenesætte storskraldet i containere, der er indrettet som et køkken eller en stue, bliver de brugte ting brudstykker, som de besøgende kan tage med hjem og gøre til en del af deres egen fortælling.

MERE END EN GENBRUGSSTATION


Udover at være en genbrugsstation, danner REUSE ramme for oplysning, inspiration, projekter, udstillinger, events og undervisning om genbrug. Vi vil gerne sætte affald og cirkulær økonomi på agendaen, så vi samarbejder derfor løbende med en række aarhusianske institutioner og organisationer omkring indsamlinger, events og workshops.